Politică de confidențialitate

 

TERMENI SI CONDITII

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.COMELIT-CLUJ.ro reprezintă acordul dumneavoastră cu termenii şi condiţiile prezentate mai jos:

 

  1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Societatea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si partenerii din COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., prin intermediul magazinului virtual www.COMELIT-CLUJ.ro catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre COMELIT IMPORT EXPORT.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. avand sediul social in Cluj-Napoca, Str. Observatorului nr. 72B, de inregistrare la Registrul Comertului: J12/982/1995 , CIF RO7371561, jud. Cluj.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

  1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
    b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
    c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail).
Preturile produselor din comanda sunt valabile 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.
Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

  1. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
  2. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
  3. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
  4. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
  5. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

 

  1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

  1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Societatii COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 

  1. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Mesajele COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.COMELIT-CLUJ.ro. COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Prin inscrierea in baza de date COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, etc.

 

  1. TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina proprie plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

  1. FACTURARE – PLATI

Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.COMELIT-CLUJ.ro includ  T.V.A. conform legii in vigoare.

Preţurile sunt valabile în momentul comenzii, fiind afişate lângă produsele magazinului nostru. Preţurile afişate nu conţin taxa de transport. Taxa de transport poate fi găsita pe parcursul procesului de checkout, înainte de finalizarea comenzii, respectiv printre condiţiile de cumpărare. În situaţia în care apar erori sau nereguli la produse sau preţuri, ne menţinem dreptul la corectarea acestora. În astfel de situaţii, după evaluarea respectiv corectarea erorii, cumpărătorul este informat despre modificări. Cumpărătorul are posibilitatea să-şi confirme încă odată comanda, sau oricare dintre părţi pot renunţa la aceasta.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul, COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii atat in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, cat si tiparit.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. in Contul de client sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@comelit-cluj.ro

  1. RISCURI SI RESPONSABILITATI
  2. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in unitatile teritoriale COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., conform optiunii Clientului.

b.Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 

  1. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 15 zile calendaristice. In acest caz se vor respecta prevederile procedurii “Returnare produs“.

 

  1. GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.COMELIT-CLUJ.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
In cazul produselor vandute si livrate de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Societatea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.

Pentru produsele din Comanda care beneficiaza de garantie in baza certificatelor de garantie emise de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. va transmite Cumparatorului aceste certificate de garantie atat in format electronic prin adaugarea certificatului de garantie aferent produsului in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau cat si in format tiparit.

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent produsului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@comelit-cluj.ro

In cazul produselor achizitionate de la partenerii nostri din  COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L , veti primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz.
In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@comelit-cluj.ro Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L, iar garantia nu acopera aceeasi perioada ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate.

 

  1. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 

  1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

  1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

PRELUCRAREA SI PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Angajamentul COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Increderea dumneavoastră în serviciile și personalul nostru este una din principalele noastre preocupări. In acest, pentru a va furniza cea mai buna experienta posibila, ne concentram pe continua imbunatatire in intreaga noastra activitate.

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L cunoaște importanța datelor dumneavoastra personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora in conformitate cu Regulamentul General de Protectia a Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016.  De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, în cadrul prezentelor Termeni si Conditii.

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L respectă confidenţialitatea tuturor clienţilor şi confidenţialitatea tuturor vizitatorilor website-ului www.dennver.ro  şi va trata/prelucra datele personale cu mare atenţie, in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata.

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L prelucreaza datele cu caracter personal primite direct de la dumneavoastra.

14.1 Colectarea datelor

Datele cu caracter personal sunt colectate numai cu acordul/acceptul dumneavoastra, daca sunt oferite cu buna stiinta, de buna voie, din proprie initiativa, fie la solicitarea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L prin website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro prin unul din formularele on-line utilizate, respectiv :

  • Formularul de Contact Online;
  • Formularul de Comanda Produse Online;
  • Formularul de Solicitare Informatii;
  • Formularul de Opinia Ta;
  • Formular de Aplicare Cariera;
  • Formular de Retragere-Retur;
  • Abonarea la Newsletter;

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. este înregistrată în Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub numărul …………?????????………….  Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

14.2   Ce date cu caracter personal colecteaza si prelucreaza COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L prin website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezintă orice operațiune sau set de operațiuni, care se efectuează asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea, sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restritionarea, blocarea, ștergerea, distrugerea, arhivarea.

Pentru a accesa website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal.

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., prin intermediul site-ului www.COMELIT-CLUJ.ro prelucreaza printre altele, urmatoarele date cu caracter personal:

  • numele și prenumele;
  • telefon;
  • adresa de domiciliu/reședință/livrare;
  • e-mail contact;

14.3 Scopul colectării datelor. 

Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri:

Marketing, promovare, reclama, publicitate, concursuri, loterii publicitare, programe de loialitate, inclusiv transmiterea de oferte comerciale generale sau personalizate; dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor;

Gestionarea relatiilor cu clientii; comunicarea comerciala cu clientii prin orice mijloc de comunicare;

Indeplinirea obligatiilor legale incidente;

Comunicarea cu organismele/autoritatile/institutiile publice sau de interes public; Activitati de audit si control/supraveghere;

Arhivare, scopuri statistice;

Colectare debite/Recuperare debite restante;

Solutionarea disputelor si litigiilor, punerea in executare a unor hotarari judecatoresti, arbitrale, ordine judecatoresti, etc.
informarea Clienţilor/Cumpărătorilor privind situaţia Contului lor,
informarea  Cumpărătorilor privind evoluţia şi starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor şi Serviciilor oferite, activităţii comerciale, de promovare a  Bunurilor şi Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piaţă, de statistică, de urmărire şi monitorizare a vânzărilor şi comportamentul Clientului/Cumpărătorului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop promotional (marketing)

Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra (cum ar fi: nume si prenume, adresa de e-mail, nr. fax, nr. telefon mobil/fix, etc ) vor putea fi prelucrate de  COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. cu respectarea drepturilor dvs., in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri: marketing (inclusiv marketing direct), concursuri, loterii publicitare, efectuarea de comunicari comerciale pentru serviciile  COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicatii electronice. Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra vor putea fi folosite in scop promotional (marketing) si pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., cu respectarea drepturilor dumneavoastra.

Indiferent de situatie, in cazul in care veti dori ca datele cu caracter persoanal sa inceteze a mai fi prelucrate de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., ne puteti solicita in mod expres incetarea oricarei prelucrari de date din partea noastra. Totodata, atunci cand veti dori sa nu mai primiti newslettere sau materiale informative din partea www.COMELIT-CLUJ.ro, va puteti dezabona folosind butonul „Dezabonare” sau „Unsubscribe”.

14.4 Durata prelucrarii datelor cu caracter personal

În vederea realizării scopului menţionat, COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe toata perioada de desfasurare a activitatilor COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., pana in momentul in care dumneavoastra, sau reprezentantul legal/conventional al dvs, veti exercita dreptul de opoziţie/ de stergere (cu exceptia situatiei in care COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. prelucreaza datele in baza unei obligatii legale sau justifica un interes legitim). Ulterior încheierii operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, dacă dumneavoastra sau reprezentantul legal/conventional nu veti exercita dreptul de opoziţie/de stergere, conform legii, aceste date vor fi arhivate de către COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. pe durata de timp prevăzută în procedurile interne COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si/sau vor fi distruse.

 

14.5 Cine sunt persoanele vizate?

Persoanele (vizate) ale caror date pot fi prelucrate de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., prin intermediul website-ului www.COMELIT-CLUJ.ro, exclusiv in scopurile mai jos mentionate sunt:

Clientii persoane fizice si juridice ai COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. (actuali, fosti sau potentiali);

14.6 Consecintele refuzului furnizarii datelor cu caracter personal.

Dumneavoastra, in calitate de persoana vizata, sunteti obligati sa furnizati datele complete, actualizate si corecte cerute de catre formularele existente pe website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro.

Pentru a va putea oferi anumite servicii specifice activitatii website-ului www.COMELIT-CLUJ.ro COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. va solicita datele cu caracter personal necesare prestarii respectivelor servicii, iar refuzul de a furniza astfel de date poate determina imposibilitatea furnizarii produselor si serviciilor COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L..

14.8 Masuri de siguranta utilizate pentru protejarea datelor personale.

Pentru a evita utilizarea fara drept a datelor personale, precum si eventualele abuzuri, utilizam metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici si proceduri de lucru adecvate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate.

Securitatea integrala a datelor transmise prin internet nu poate fi niciodata garantata. In timp ce COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. depune toate eforturile in privinta protejarii datelor dumneavoastra personale, nu putem garanta in mod absolut securitatea datelor transmise catre website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro. Orice transmisie de date se face pe riscul dumneavoastra. Odata ce primim informatia referitoare la dumneavoastra, vom utiliza proceduri si masuri stricte de siguranta impotriva utilizarii neautorizate, nelegale, distrugerii, pierderii accidentale sau divulgarii datelor personale.

14.9 Securitatea datelor bancare.

In cazul platilor efectuate cu cardul comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de terti autorizati in relatia cu COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv/nelegal de persoane neautorizate, tertii autorizati in relatia cu COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. garanteaza legalitatea si securitatea datelor personale (numar de card, data expirarii, etc) si a sistemelor informatice utilizate.

14.10 Conditiile transferurilor de date personale in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene Transferurile de date in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene se pot face numai in conditiile prevazute de legislatia specifica nationala si UE privind protectia persoanelor Fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora.

14.10 Drepturile persoanelor.

In relatia cu COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., dumneavoastra, beneficiati conform prevederilor legale aplicabile de urmatoarele drepturi: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie si procesul individual automatizat.

Totodata, atunci cand prelucrarea se realizeaza pe consimtamant, dumneavoastra aveti dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment in forma scrisa si electronica, adresata COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., in conditiile legislatiei aplicabile, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

De asemenea, dumneavoastra aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, prelucrarii datelor personale in scop de marketing direct, utilizand, daca este cazul, functiile de dezabonare incluse pe website-ul www.COMELIT-CLUJ.ro.

 

14.11   Cum va puteti exercita drepturile dumneavoastra?

Pentru exercitarea acestor drepturi, dumneavoastra va puteti adresa COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail: office@comelit-cluj.ro sau la urmatoarea adresa de corespondenta: COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., Cluj-Napoca, Str. Observatorului nr. 72B, jud. Cluj. Cererii i se va atasa o copie lizibila a actului de identitate al semnatarului.

Prin citirea acestui document dumneavoastra ati luat la cunostinta si intelegeti faptul ca datele cu caracter personal furnizate catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. constituie elemente determinante pentru accesarea serviciilor oferite de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si/sau derularea activitatii comerciale/contractuale.

Dacă nu sunteţi de acord cu oricare dintre termenii prezentelor termeni si conditii, nu ne furnizaţi datele dvs. personale.

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. nu va prelucra datele dumneavoastra personale decat in masura in care acest demers este necesar indeplinirii scopurilor mai sus mentionate cu respectarea masurilor legale de securitate si confidentialitate a datelor in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016.

 

  1. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

  1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul act este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societatea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceastea nu vor fi posibile, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.

 

  1. INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, H.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
– colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
– clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, Societatea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat; clientii Societatii COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L pot preda DEEE echivalent la toate unitatile teritoriale COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.